E-ISSN: 2587-0351 | ISSN: 1300-2694
V bükme prosesinde geri esnemeye etki eden proses parametrelerinin deneysel araştırılması [Pamukkale Univ Muh Bilim Derg]
Pamukkale Univ Muh Bilim Derg. 2017; 23(8): 990-993 | DOI: 10.5505/pajes.2017.78466

V bükme prosesinde geri esnemeye etki eden proses parametrelerinin deneysel araştırılması

İbrahim Karaağaç, Onuralp Uluer
Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, İmalat Mühendisliği Bölümü, Ankara

Bükülerek şekillendirilmiş DC 01 kalite sac malzemeler; beyaz eşya, mobilya, mutfak, çeşitli ev eşyaları ve otomotiv sektörü başta olmak üzere, endüstride birçok sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bükülerek şekillendirilen ürünlerde karşılaşılan en önemli şekillendirme kusuru geri esnemedir. Bu çalışmada; DC01 kalite sac malzemenin V bükme yöntemiyle şekillendirmede oluşan geri esnemeye, ütüleme süresi (0 s, 10 s, 20 s ve 40 s), bükme açısı (15°, 30°, 45°, 60°, 75° ve 90°) ve zımba uç radyüsü (0 mm, 2 mm, 4 mm ve 6 mm) parametrelerinin etkisi deneysel araştırılmıştır. Deneysel çalışmalar sonucunda; geri esnemenin, ütüleme süresinin 10 s. lik artışına bağlı olarak ortalama 0.18 derece azaldığı, bükme açısının 15 derecelik artışına bağlı olarak da ortalama 0.44 derece arttığı gözlemlenmiştir. Ayrıca geri esnemenin zımba uç radyüsündeki 2 mm. lik artışa bağlı olarak da ortalama 0.27 derece arttığı gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler: V bükme, Geri esneme, DC01

Experimental investigation of effect of process parameters on springback in v bending process

İbrahim Karaağaç, Onuralp Uluer
Gazi University Faculty Of Technology, Department Of Manufacturing Engineering

DC01 quality sheet metal parts which were shaped by bending are commonly used in white goods, furniture, kitchen, a variety of household goods and in various industries, particularly the automotive industry. The most important shaping flaw of the bended parts is spring-back. In this study, the effects of holding times (0 s, 10 s, 20 s and 40 s), bending angles (15°, 30°, 45°, 60°, 75° and 90°) and punch radii (0 mm, 2 mm, 4 mm and 6 mm) on spring-back while v bending were investigated. At the end of the experiments the following results were observed; spring-back angles decreased 0.18 degrees on average while the holding times were increasing 10 seconds, spring-back angles increased 0.44 degrees on average while bending angles were increasing 15 degrees. Furthermore, an increase of 2 millimetres in punch radii resulted in an increase in spring-back angles (0.27 degrees on average).

Keywords: V bending, Springback, DC01

İbrahim Karaağaç, Onuralp Uluer. Experimental investigation of effect of process parameters on springback in v bending process. Pamukkale Univ Muh Bilim Derg. 2017; 23(8): 990-993

Sorumlu Yazar: İbrahim Karaağaç, Türkiye
Makale Dili: Türkçe
LookUs & Online Makale